Пазарджик подписва договора с новия си превозвач в петък
Пазарджик подписва договора с новия си превозвач в петък / Dariknews.bg

В петък ще бъде подписан договора с новия превозвач на Пазарджик, каза кметът Тодор Попов. Твърде вероятно e това да е "Хеброс бус", така градоначалникът лаконично коментира името на фирмата, която ще вози по основните два пакета от транспортната схема на Пазарджик. Попов не пожела да коментира изявленията на Ангел Батаклиев и скандалните SMS-и, които превозвачът твърди, че е получавал от кмета на Пазарджик и категорично заяви, че не е викан за разпит в ДАНС. Дали сме шанс на този човек нееднократно да подобри качеството на транспортната услуга, обясни Попов.

С дата 7 декември е уведомлението, изпратено на Батаклиев, за предсрочното прекратяване на договора за транспорт и на двете фирми "Никан Лайн груп" и Никан лайн". Кметът Тодор Попов обобщи, че единственото му желание, от което са провокирани и действията му, е да се подобри качеството на услугата за града и общината. Той окачестви Ангел Батаклиев като некоректен партньор на община Пазарджик, който не е успял да изпълни задълженията си по договорите. Попов прогнозира, че няма да има проблем с транспорта на Пазарджик, при смяната на превозвача в края на тази седмица.

Скандалът по темата се разрази, след като основният превозвач на Пазарджик Ангел Батаклиев съобщи, че е подал сигнал в ДАНС срещу кмета на Пазарджик Тодор Попов. Според Батаклиев той е бил изнудван от Попов със SMS-и, в които чрез кодови думи е поискал подкуп. Ангел Батаклиев раздаде и снимки на съобщенията, които гласят: "До обяд донеси 10 пури да ги почерпя" и "Как си палавницата ми?".