За бдителност към евентуални терористични заплахи призова вътрешният министър
За бдителност към евентуални терористични заплахи призова вътрешният министър / Вероника Христова

Гражданите да бъдат по-бдителни, когато присъстват на обществени места, призова вътрешният министър Цветан Цветанов при гостуването  си днес на празника на плевенското село Брест. Той успокой, че конкретни терористични заплахи срещу България няма и службите са в готовност.

Предприели сме необходимите действия, актуализирали сме плановете си съвместно между МВР и Държавната агенция за национална сигурност срещу евентуална терористична заплаха, посочи вътрешният министър. Той обясни, че към настоящия момент не говорим за сигнал, свързан с подобна заплаха към България, но това не трябва да ни успокоява. Обществото трябва да бъде спокойно, но службите трябва да са много мобилизирани и в момента сме много активни в тази посока, категоричен бе Цветан Цветанов.

Има много мерки, които се предприемат, които ще останат и незабелязани за обществото, за да не създаваме допълнителна психоза и стрес. Призивът към всички граждани е да бъдем максимално бдителни и с повишено внимание на обществени места като молове, гари, автогари, допълни той.

Вътрешният министър коментира още, че освобождаването на Братя Галеви и Златомир Иванов - Баретата няма да обезверят МВР. В противен случай обществото съвсем ще загуби доверие в държавата, а и престъпниците ще вземат сериозен превес.

Държавата в последните 15 месеца изглежда по съвсем различен начин. Ежедневието е изпъстрено с повече полицейски операции, но не с криминални хроники за поредните поръчкови убийства, отвличания и банкови обири, подчерта Цветанов.