В община Левски 153 първолачета прекрачиха училищния праг
В община Левски 153 първолачета прекрачиха училищния праг / archiv.DarikNews

Всички училища в гр.Левски откриха на 16 септември новата учебна година с тържествен ритуал и празнична програма. В училищата на община Левски са осигурени условия за нормално протичане на учебно възпитателния процес през учебната 2013-2014 година.
В община Левски 153 първолачета прекрачиха училищния праг на 16 септември.

Семействата на 138 от тях, до този момент са подали молби за еднократна помощ за първокласници в Дирекция социално подпомагане -Левски . С около 40 повече са молбите от миналата година, показва статистиката. С едно изключение всички ще получат полагащата им се помощ от 250 лв. Срокът за подаване на молби е до края на септември.
Кметът на Община Левски Любка Александрова откри новата учебна година в СОУ"Крум Попов".

В община Левски 153 първолачета прекрачиха училищния праг
netinfo

„Радвам се, че успяхме каквото зависеше чисто административно от Общината да подпомогнем процеса, който стартира за пореден път в общината ни. Надявам се да е ползотворна, здрава и много успешна учебната година за всички ученици.

На всички първокласници пожелавам много дръзновение и искрена мотивация да завършат образованието си, защото в основата на всеки успех стои знанието. Късмет, здраве и на добър час на всички ученици и учители в община Левски!" пожела г-жа Александрова .По традиция всички първокласници получиха книжка, подарък от кмета на общината с лични пожелания.

В СОУ"Крум Попов", първото средно училище в общината, което на 1 октомври тази година тържествено ще отбележи 90 години от своето основаване, ще се обучават 482 ученика в 23 паралелки. 158 са учениците в началния етап на образование в училището.

Над 300 са учениците в ОУ"М.Горки", където и през тази година продължава работата по проект „Коменски". На тържеството присъстава зам.кмета на Община Левски Радослав Йорданов.

С весела програма и красиво подновени класни стаи посрещна своите възпитаници НУ"Христо Ботев". Зам.кмета на Община Левски Здравко Дафинов пожела здрава и успешна година на учители и ученици.