Специална награда за СОУИ.Вазов от Годишните награди за пътна безопасност
Специална награда за СОУИ.Вазов от Годишните награди за пътна безопасност / ivan.vazov

Ръководителят на проект „Малки регулировчици" в СОУ"Иван Вазов"- Плевен Милена Борисова, беше поканена да участва в Официалната церемония по връчване на третите Годишни награди за пътна безопасност, която се проведе в София.

Работа по проекта, която г-жа Борисова проведе с ученици от 4 д клас през изминалата учебна година беше насочена към неправилното спиране на автомобили върху пешеходната пътека пред входа на СОУ „Иван Вазов".
Децата се опитаха да привлекат вниманието на възрастните и да покажат, че се нарушава Правилника за движение по пътищата. Училището получи специалната награда за участие с атрактивна кампания и организаторите връчиха почетен плакет и статуетка на госпожа Борисова.

Церемонията по връчването на наградите, беше открита с приветствие на учредителите Любка Маринова, Светослав Костов и Владимир Тодоров, които поставят началото през 2011 година. Беше отчетено, че за тези три години, благодарение на подобни инициативи, са намалели смъртните случаи при пътни произшествия.

С приветствие към присъстващите се обърна Цветан Цветанов. На форума присъстваха над 70 организации и институции от цялата страна, като за връчването на наградите бяха поканени посланикът на кралство Нидерландия Том ван Оорсхот, заместник-кметът на гр. Серес , Гърция Панайотис Григориадис, заместник-кметът на София Любомир Христов, министърът на транспорта и информационните технологии, български евродепутати и журналисти.

Над 70 инициативи са регистрирани тази година в различните категории: НПО, за журналисти и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност, училища и детски градини, Инициативи за пътна безопасност от държавни институции, общини, Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации, служител на „Пътна полиция", предотвратил пътен инцидент. Тази година в конкурса участваха множество успешно проведени инициативи в областта на пътната безопасност.

Специална награда за СОУ"ИВазов" от Годишните награди за пътна безопасност
netinfo

Част от учениците, участвали по проекта предадоха наградата на директора на СОУ„Иван Вазов" Димитър Митев, който приветства учениците за прекрасната инициатива.