Екстрадират Хуриет в България, за да излежи 15 г. за тройното убийство край Луковит
Екстрадират Хуриет в България, за да излежи 15 г. за тройното убийство край Луковит / dariknews.archive

В изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура - Ловеч и решение на компетентен съд в Федерална Република Германия, на 12 януари 2017 г., в Република България ще бъде екстрадиран Хуриет Сюлейманов, за да изтърпи наказание лишаване от свобода в размер на 15 години при първоначален строг режим. Това информираха от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Хуриет Сюлейманов беше признат за виновен по НОХД № 418/2014г. на Окръжен съд-Ловеч за предизвикано пътно-транспортно произшествие на 5 май 2014 г., на първокласен път в района между град Луковит и село Петревене - Ловешка област, в резултат на което по непредпазливост причини смъртта на Владислав Г., Николай М., Цветелина Т., тримата от Плевен и средна телесна повреда на Иван Г., също от Плевен.

След образуване на делото в Окръжен съд-Ловеч, Сюлейманов напусна страната, докато беше с мярка за неотклонение "домашен арест". Процесът срещу него се води задочно, а Ловешката окръжна прокуратура издаде европейска заповед за арест на избягалия от правосъдието.

Хуриет Сюлейманов е бил установен и задържан във Федерална Република Германия, и в изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена у нас ще бъде приведен в България, за да изтърпи наложеното му наказание, уточниха от Апелативна прокуратура - Велико Търново.