Акценти от Посредник днес
Акценти от Посредник днес / netinfo
До 20 дни първият пещерен музей на българското вино отваря врати в парк “Кайлъка” в Плевен, това е водещото заглавие от първа страница на вестник “Посредник” днес. Уникалният музей вече се оборудва, готови са всички комуникации. Той ще се помещава в пещерата близо до язовир “Тотлебенов вал”. В експозицията ще бъдат представени всички български вина и ракии, както и цялата история на винопроизводството у нас.

Жителите на няколко плевенски села са пили лоша вода от обществени битови чешми. Според РИОКОЗ , които са изследвали проби от водата, тя е била с голямо отклонение над нормата. Негодна вода са пили хората от Градище, Малчика, Българене, Обнова, Ояховица, Божурлук, Стежерово, Кнежа и Тотлебен.

Има какво да научим от холандците за жилищното строителство и управлението на крайречните зони, това е мнението на Петър Дулев, кмет на Белене и председател на Асоциацията на Дунавските общини. Впечатленята на беленския кмет от посещеието му в Холандия може да прочетете на страница 6 от вестника.

И нещичко от вътрешните страници на изданието. В Беглеж си спомниха за Гена Димитрова. Три години от кончината на гласовитата прима са отбелязали нейните съселяни и приятели на 11 юни в селото. От втора страница може да прочетете и един /не/апокалиптичен коментар за културния живот в Плевен.

Утре е последен ден за вземане на служебна бележка за изпитите след 7 клас. Децата, който ще кандидатстват за профилирани или професионални паралелки на училищата в Плевенска област трябва да си вземат бележките до петък. Това става на две места – Дома на учителя в Плевен и в СОУ “Д-р Петър Берон” в Червен бряг.

Според д-р Евгения Бързашка от Общинския превантивно – информационен център по зависимости в Плевен пък се очертава проблем с употребата на алкохол от деца. В обширно интервю от страница пета , доктор Бързашка споделя, че 12 – 13 годишни деца вече са опитвали дрога, зачестяват и случаите на 10 - 11 годишните с алкохолна интоксикация.