Акценти от Посредник днес
Акценти от Посредник днес / netinfo
Бракониерствата по язовирите продължават, съобщават от първа страница на “Посредник” днес. Най-често незаконният улов на риба се осъществява на язовир Горни Дъбник, като бракониерите залагат мрежите си през ноща. Когато контролните органи отидат по подаден сигнал нарушителите или вече са изчезнали или наблюдават мястото и когато видят инспекторите бягат. Това е причината да не могат да им бъдат съставени актове за нарушение от служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Военноинвалидите с над 50% увреждания ще получат помощ за телефон, научаваме още от вестника. Вече се приемат молбите за интеграционна добавка. Право да кандидатстват имат само хора с военноинвалидна книжка. Документите трябва да се подадат в дирекция “Социално подпомагане” Плевен.

В броя е поместено и интервю с ветеринарния лекар Христо Алексиев според, който Законът за защита на животните всъщност защитава само кучетата. От материала става ясно кои са плюсовете и минусите в закона и спазването му ще гарантира ли овладяването на популацията на бездомните кучета.

Над 150 са опасните сгради на територията на Община Ловеч, алармират от изданието. 12 сигнала за опасни сгради са постъпили от началото на годината. Повечето от тях са в селата, в Ловеч опасна е пристройката на Римската баня.

Все още има училища, неподали седмичните си разписания за оценка в РИОКОЗ Плевен въпреки, че вторият учебен срок започна преди доста време. На територията на Плевенска област има 138 училица, които не са изпълнили Наредбата на Министерството на здравеопазването. От РИОКОЗ обаче отчитат, че тази година изработените седмични разписания са по-успешно изготвени. Намалял е и броят на учебните заведения, които работят с неправилно структурирани програми.

От весник “Посрденик” съобщават и за поредното нарушение на разписанието на тролеите. Този път сигналът, подаден от читателка на вестника, касае тролей № 7 , които не пътува редовно. Въпреки, че по разписание до 9.30 часа тролей с този номер трябва да минава на всеки пет минути, возило не е имало половин час по посока ЛВТ - "Кайлъка".