Зам.-министър поясни „Наука и образование за културен растеж в Кюстендил
Зам.-министър поясни „Наука и образование за културен растеж в Кюстендил / netinfo

Информационна кампания за представяне на новата ОП „Наука и образование за културен растеж" (2014-2020) се проведе в читалище „Братство 1869"-Кюстендил. Официален гост бе зам.-министърът на образованието и науката Иван Кръстев.

„Участваха директори на училища и детски градини, експерти от Регионалния инспекторат по образованието, представители на областни и общински структури, и НПО. Най- вероятно програмата ще стартира в края на годината, като средства в нея ще бъдат с 100 млн. лв. повече, в сравнение с досегашния програмен период", каза председателят на ОС Иван Андонов. ОП „Наука и образование за културен растеж" ще замести досега действащата ОП „Развитие на човешките ресурси".

Организатори на инициативата са Министерство на Образованието и науката и Регионален инспекторат по образованието - Кюстендил. Програмата бе представена от Иван Модев - директор на Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми" към Министерство на образованието и науката и зам.- директорът Стоян Цонев.

„Програмата ще финансира проекти за оборудване на кабинети, физкултурни салони, за назначаване на помощник- учители, за извънкласни форми на образование. Надявам се да подобрим резултатите от предишния програмен период. В Кюстендилска област са усвоени над 2 млн. лв.", заключи председателят на ОС и читалище „Братство" Иван Андонов.