Кирил Калфин: БСП и техният Изборен кодекс ни докараха Бат Сали
Кирил Калфин: БСП и техният Изборен кодекс ни докараха Бат Сали / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Кирил Калфин за мандата за Бат Сали в Кюстендил
75421
Кирил Калфин за мандата за Бат Сали в Кюстендил
  • Кирил Калфин за мандата за Бат Сали в Кюстендил

Като подмяна на вота на избирателите в Кюстендилска област, тълкува обявяването на мандат за ДПС и Александър Методиев, областният координатор и водач на листата на ГЕРБ за региона Кирил Калфин.
"Нашите съграждани дадоха друг вот, те избраха нас и в един момент се оказва, че техен представител ще е лицето от ДПС. Тук е вярна българската поговорка- Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава. Изборният кодекс беше изготвен от БСП и приет от Тройната коалиция с ДПС и Атака, и именно този кодекс даде възможност на Бат Сали да стане депутат от областта ни. Основната причина е в БСП, те ни го докараха, те сториха това зло на всички наши съграждани", каза в ефира на Дарик радио Кюстендил Кирил Калфин.
Водачът на листата на ГЕРБ определи постигнатия от листата резултата като- страхотен и благодари от ефира на Дарик на всички избиратели, подкрепили ГЕРБ, и на всички излезли да гласуват в неделния ден.
"За нашият регион тази система за разпределяне на мандатите не е добра. На предните парламентарни избори ни ощетиха с 1 депутат. Колегата Гущеров не му достигнаха 19 гласа, сега пак ни ощетяват с 1 депутат, при условие, че ние бием във всички градове от областта, навсякъде, и оставаме с един мандат, колкото има и ДПС. Аз с 20 150, колежката с над 14 000, а Бат Сали с 864 гласа. Не смятам, че това е справедливо и съз за законодателна промяна. За мен най- важен е Кюстендилския регион и трябва да работим така, че той да се доближи до силно развитите региони в България", заяви Калфин.
ГЕРБ имат подадена жалба с конкретно име, което купува гласове за ДПС. "Доколко това е вяно, не знам, какво са установили от разследващите органи. Но, не това е същественото, а че има лош закон- Изборният кодекс", отговори Калфин на въпроса на Мая Манолова- къде бяха кмета и ГЕРБ преди изборите?.