Иван Каракашки: Конфликтът между Анчев и Паунов слага Областна администрация в челото по корупция
Иван Каракашки: Конфликтът между Анчев и Паунов слага Областна администрация в челото по корупция / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Областният управител Иван Каракашки ще свика Обществения съвет за борба с корупцията. Той обясни, че в изследването на Института за пазарна икономика, според което Областна администрация, Общинска администрация Кюстендил, Инспекцията по труда, ОД МВР и Съдебната власт в Кюстендил са на първите места по корупция в страната, са включени 1 680 фирми.
"На всички ни е ясно, че има някаква доза истина, може да е минимална, в никоя сфера нещата не са идеални. За областна администрация, проверих че за последната година са направени 2 търга- за охрана на казармите и на сградата на Областна управа, спечелени са от две различни фирми за 60 000 лв. Не искам да оправдавам никой. Моите обяснения за областна администрация са, че нещата идват от конфликта между бившия областен управител Любомир Анчев и кмета на Кюстендил Петър Паунов. Там знаете имаше дело и Анчев бе оневинен, но всички медиини изяви са дали отражение", коментира областният управител Иван Каракашки.
Той е провел разговори с началника на Инспекцията по труда в Кюстендил, според който там няма проблем. Инспекторите работят и налагат глоби. Каракашки ще разговаря и с директора на ОД МВР- Кюстендил.
"Винаги, когато се правят такива изследвания трябва да се види дали са обективни. В случая с Инспекцията по труда, може да става дума за глобен работодател", каза още областният управител на Кюстендил.