Откриха 145.11 кг марихуана в товарен автомобил при съвместна проверка митнически служители и гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници"..

Агенция „Митници“

На 10 август на пункта в посока към Турция пристига влекач с полуремарке с румънска регистрация. Шофьорът - австрийски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока - прахообразни препарати за химическата промишленост от Западна Европа през България за Турция.

Задържаха мъж за опит за контрабанда на марихуана за над 158 хил. лева на „Капитан Андреево”

По искане на  ГД „Гранична полиция“, в която бил постъпил сигнал за незаконен превоз, камионът е отклонен за извършване на щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура.

Агенция „Митници“

В товарното помещение зад палетите с декларираната стока, митническите служители са открили 5 сака и 9 кашона, съдържащи общо 135 полиетиленови плика със суха тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който показва реакция на марихуана.

Наркотичното вещество е с бруто тегло 145.11 кг на стойност 2 321 760 лева. При личен преглед на водача, в чантата му, са открити и 2.40 грама хашиш на стойност 90 лева.

По случая се води разследване под надзора на прокуратурата.