Димитровград, спортни събития
Димитровград, спортни събития / Община Димитровград
Много спорт включва и тази година програмата за празника на Димитровград. Предвидени са състезание за почитателите на футбола, спортния бридж, фитнеса и силовите спортове и тениса на корт.

Турнир по канадска борба съвместно с Българската федерация по канадска борба организира община Димитровград от 11.30 ч. на спортен комплекс "Раковски" в първия ден от програмата по повод 70-годишнината на Димитровград. В три категории - до 75 кг, до 85 кг и над 85 кг, състезателите ще мерят сили пред  лицензирани съдии,  на професионална маса, в борба за най-големия награден фонд за подобен турнир в България, посочват от общината. За първо място са предвидени 150 лв., за второ - 100 лв., за трето - 50 лв. както и медали за победителите във всяка от трите категории. Състезанието се радва на голям интерес, като за турнира  в Димитровград пристигат състезатели от цялата страна, а желаещите да се запишат за участие, могат да направят това на място на 26 август, преди старта на състезанието, информират от общината в Димитровград. 

Димитровград, Турнир по спортен бридж
Община Димитровград

Турнир по спортен бридж включва също програмата за 70-годишнината на Димитровград. Официалното му откриване е планирано от 10 ч. също на 26 август в хотел "Славяни".  Над 100  състезатели от цялата страна са заявили участие в тридневния тур, както и отбор от Турция. Турнирът ще може да се наблюдава и онлайн.

Димитровград, Турнир бридж
Община Димитровград

Демонстративни срещи на предизвикателството през целия ден на 26 август и открит урок за най-малките спортисти под ръководството на капитана на националите ни Тодор Енев и състезателя от Купа Дейвис Матей Пампулов организира оо повод 70- годишнината на града Тенис клуб-Димитровград. От 9 ч. на 26 август, на тенис кортовете на спортен комплекс "Раковски", любителите на популярната игра ще могат да гледат атрактивни срещи на участници, които пристигат за турнира от цялата страна и чужбина, съобщават от общината.

70 г. Димитровград, Програма спорт
Община Димитровград

Традиционният за празника на града Турнир по футбол на малки врати също е част от празничната програма за 70-годишнината. Той ще е в дните от 27 август до 30 август, като общината е предвидила награден фонд:  150 лв. за първо място, 100 лв. за второ и 50 лв. за трето място. На стадион "Раковски" мачовете ще започват от 18 ч. Записвания за участие в турнира могат да се правят на телефони: 0887370102 и 08826569 до 25 август. От 18 ч. тогава на стадион "Раковски" е предвидена техническата конференция за теглене жребия, информират от община Димитровград.