Събраха парите за операция на Димитър. Обявяват го с концерт- благодарност
Събраха парите за операция на Димитър. Обявяват го с концерт- благодарност / DarikNews, Архив

С благотворителен фолклорен концерт завършва кампанията "Да помогнем на Димитър" от 19 часа днес в димитровградската спортна зала "Младост". Акцията за събиране на средствата, необходими за операция на 36-годишния Димитър, който страда от тумор на гръбначния мозък, стартира в началото на април неговата сестра Таня Димитрова. Димитър се нуждае от операция, която ще бъде направена в истанбулска клиника и стойността й е близо 40 000 лв. Към момента парите вече са събрани, потвърди Таня Димитрова.

Бяхме стигнали до момент, когато ни трябваха още около 11 000 лв. Работата по организацията на концерта вече бе в ход, изпълнителите и залата- ангажирани. И тогава получихме известие от турската клиника, че по тяхната сметка има преведени 10 000 лв. от неизвестен дарител за операцията на Димитър. Така с парите от дарителската сметка, наши лични средства и дарението от неизвестния благодетел брат ми ще може да се оперира, разказа Таня Димитрова.

В момента семейството чака клиниката в Истанбул да насрочи дата за операцията. Тъй като приготовленията за концерта бяха в напреднала фаза- плакатите разлепени, част от билетите бяха продадени и преценихме, че е по-добре да се проведе, като един завършек на кампанията ни, чрез който да благодарим на всички, които са ни помогнали, уточни Таня Димитрова. За всички благодетели са изпратени безплатни покани. Стойността им е 5 лв., а пропуски могат да бъдат закупени в читалище "Христо Ботев 1902" (бившето кино "Химик"), кафе-клуба  на ул. ''Цар Симеон" 11, както и на място в деня на концерта. Събраните от него пари също ще постъпят в дарителската сметка на Димитър и ще бъдат използвани, ако се наложи следоперативно лечение. Брат ми има голямо желание остатъкът от набраната сума да бъде дарен на друг човек в нужда. След операцията, ако всичко е успешно, това ще бъде обявено в страницата ни "Да помогнем на Димитър" и в община Димитровград, съобщи Таня Димитрова.

Всички суми, които сме събрали до момента от продадени билети и дарения, са описани с протоколи и вносни бележки. Извлечения от дарителската сметка редовно предоставяме на общината в Димитровград, като се  стараем кампанията ни да е максимално прозрачна, посочи Таня Димитрова.

Събраха парите за операция на Димитър Обявяват го с концерт благодарност
netinfo

Благотворителният фолклорен концерт се организира със съдействието на община Димитровград и местна звукозаписна компания, чиито изпълнители ще се представят на сцената в спортна зала „Младост”: Славка Калчева, Здравко Мандаджиев, Росица Пейчева, Николай Славеев, Надя Казакова и Оркестър „Пловдив”. Към тях се присъединява и димитровградското читалище „Христо Ботев” с групата си за народни хора „Тракия”, детски танцов състав „Тракия” и група за народни хора „Ритъм” от ОДЗ „Слънце”.

Благодарим на всички, които се включиха в кампанията ни „Да помогнем на Димитър” за съпричастността, която проявихте спрямо нашата кауза, каза още Таня Димитрова.