Полицията в Хасково празнува с Ден на отворените врати
Полицията в Хасково празнува с Ден на отворените врати / Darik News, архив

С Дни на отворените врати на полицията ще чества празника си днес областната дирекция на МВР в Хасково. Във всички поделения в региона по предварително съгласуван график са организирани посещения на деца и младежи. За тях служителите на реда са подготвили специални демонстрации. Те започват от 10 ч., когато занятия с младежки групи ще проведат в полицейското управление на Димитровград, а в Тополовград около 100 деца от местните училища ще посетят управлението и ще разговарят с инспектор от детска педагогическа стая по темата за ненасилието. Ивайловградските полицаи в празничния ден ще приемат деца от местното училище и детска градина, с които ще дискутират за безопасността у дома и на улицата. Младежите ще се срещнат с криминалисти и експерти от научно-техническата лаборатория. В 13 ч. днес в Свиленград и Любимец стартират обученията на Детската полицейска академия. Официално ще бъдат връчени полицейските жилетките на децата от академията. В управлението на полицията в Свиленград ще бъдат наградени победителите в конкурса за деца от начален курс за рисунка на тема "Моята пътна безопасност".

В 15 ч. в двора на РУП-Хасково ученици от 9-те класове на различни училища и обитатели на ученическите общежития ще се запознаят с дейността на полицията и видовете полицаи. Те ще посетят група "НТЛ", а тема на дискусията ще е "Трафикът на деца". Пред учениците ще бъда показана и демонстрация как се задържа престъпник и се открива дрога с помощта на полицейско куче.

От 10 часа утре деца от харманлийските училища се посетят сградата на РУП-Харманли и ще се срещнат с експерти от НТЛ, ще видят как работи дежурната полицейска част и ще бъдат запознати с телефонната система 112.