Конкурс за приказка Весел Патиланчо обяви общината в Димитровград
Конкурс за приказка Весел Патиланчо обяви общината в Димитровград / Darik News, Архив

Общински ученически конкурс за приказка „Весел Патиланчо разказва… приключението продължава” обяви община Димитровград във връзка с 55 години от смъртта на българския писател и преводач Генчо Негенцов - Ран Босилек (1886 – 1958) и 86 години от написването на първото издание „Патиланско царство” – 1927г.

В конкурса могат да участват ученици от 2 до 5 клас на всички училища в общината. Те трябва да представят своите приказки до 16.00 часа на 25 октомври в детския отдел на библиотека „Пеньо Пенев”, придружени от личните данни за участника: трите имена, училище, клас и телефон за връзка.

Общинска комисия ще оцени творбите и ще определи победителите. Предвидена е по една награда в четири възрастови групи: І възрастова група– ученици от  ІІ  клас; ІІ възрастова група– ученици от III клас, IІІ възрастова група– ученици от IV клас и IV възрастова група–ученици от V клас.

 

Резултатите ще бъдат обявени на 30 октомври, когато в градската библиотека ще бъде и награждаването. Най-добрите приказки ще бъдат прочетени, информират организаторите на конкурса.