Ученици от СОУ Отец Пайсий с награди от национални конкурси
Ученици от СОУ Отец Пайсий с награди от национални конкурси / netinfo

В навечерието на най-пъстрия детски празник ученици от СОУ „Отец Паисий” в Габрово получиха престижни награди в национални конкурси.

Георги Александров Захариев от 6 клас спечели Първо място със своя мултимедиен проект в Национален ученически конкурс „Мила Родино”. Конкурсът бе посветен на 50 годишнината от обявяването на „Мила Родино” за национален химн на Република България през 1964 г. В своята презентация Георги споделя гордостта си от това, че е българин и представя десет причини, поради, които всеки трябва да се гордее, че е роден в България. Ученикът е в индивидуална форма на обучение по здравословни причини. Изключително умен и трудолюбив, той постига отлични резултати в своето обучение по всички учебни дисциплини. Особен интерес проявява към занятията по информационни технологии.

Ученици от СОУ "Отец Пайсий" с награди от национални конкурси
netinfo

Борислава Каракочева от 7 клас и Александър Димитров от 8 клас са носители на специални награди от Националния ученически празник „За хляба наш...”. Борислава изработи с помощта на майстор грънчар от АЕК „Етър” подница в умален мащаб. Подницата е глинен съд с кръгла форма с капак за печене на хляб, използван в миналото. Александър участва в надпреварата с макет, представящ пътя „От зърното до хляба”. Националните конкурси под надслов „За хляба наш…” са включени в календара за извънкласни дейности на Министерство на образованието и целят запознаване с традициите и обичаите, свързани с хляба и хлебните продукти.

Ученици от СОУ "Отец Пайсий" с награди от национални конкурси
netinfo

Семейни карти за безплатно целогодишно посещение на Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” получават Благовеста Капитанска, Ивайло Богомилов, Силвия Якова и Михаела Сусанова. Те завоюваха наградите си, участвайки със свои рисунки в Националния детски конкурс „Етъра през моите очи”. Той бе посветен на 50 години от откриването на комплекса и провокира интерес у младите към бита и традициите на балканджиите.

В проведения на 30 май Празник на баскетбола Теодор Николков от 4 клас бе определен за „Най-полезен състезател”. В празника, организиран от Баскетболен клуб „Чардафон-Орловец” мериха сили състезателите на пет отбора.

Ученици от СОУ "Отец Пайсий" с награди от национални конкурси
netinfo

Постиженията на учениците са доказателство за техния упорит труд и всеотдайността на преподавателите от училището. С нетърпение всички очакват ваканционните дни, а през есента с нов устрем ще продължат да се учат, творят, спортуват.