Представят нивото на реализация на проектите, които гарантират растеж и устойчиво развитие на региона
Представят нивото на реализация на проектите, които гарантират растеж и устойчиво развитие на региона / DarikNews.bg, архив

Областният управител на Габрово ще докладва за изпълнението на одобрените за финансиране проекти с регионално и местно значение по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Това ще стане на  7 април по време на заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР).

Заседание се свика от областния управител на област Русе, който е и председател на Регионалния съвет за развитие и в него ще се включат представители на министерства, областните управители на областите Велико Търново, Разград, Русе и Силистра, представители на общините от областите в Северен централен район, представители на организациите на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище, както и представители на Администрацията на Министерския съвет и на Агенция „Пътна инфраструктура”.

В дневния ред на заседанието е предвидено обсъждане на ключови приоритети и проекти за рехабилитация и модернизация на пътната инфраструктура на територията на Северен централен район за периода 2014-2020 г.

Ще бъде представен Проект на Споразумение за партньорство на Република България, очертаващо помощта от европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г., както и законовите изисквания относно последващата оценка на документите за стратегическо планиране по Закона за регионалното развитие.

Представител на главна дирекция „Стратегическо планиране на регионалното развитие и административно-териториално устройство” към Министерство на регионалното развитие ще информира членовете на Регионалния съвет относно стартирането на третата процедура за присъждане на европейския Етикет за иновации и добро управление на местно ниво.

Очаква се по време на заседанието да бъдат определени представители на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район в тематичната работна група за разработване на оперативна програма, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най- нуждаещите се.