Кметът на Севлиево се отчете за 2009 година
Кметът на Севлиево се отчете за 2009 година / Dariknews

„2009-та година беше година на отговорно управление в интерес на всички граждани". С тези думи кметът на Севлиево Йордан Стойков откри традиционната среща, на която кани севлиевци, за да сподели постигнатото през годината и акцентите, по които ще работи през следващата година. Според него акцент номер едно през 2009-та беше завършване на строителството и пускането в експлоатация на Градската пречиствателна станция за отпадни води, с която приключи изграждането на елементите на екологичната мрежа в общината, каквито са газификацията и депото за битови отпадъци.

През годината бе решен и друг сериозен инфраструктурен проблем - цялостната реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в североизточната част на града. Освен това за пръв път в кв. „долна махала" цялостно са асфалтирани осем улици, реконструирани и рехабилитирани са улиците „Бор" и  „Никола Петков", асфалтирани са доста участъци в града и селата. Други важни обекти бяха домовете за стари хора в Добромирка и Столът, както и спортна зала „Дан Колов", които бяха съфинансирани по проект „Красива България". Наред с това детска градина „Мечо Пух" в Петко Славейков стана еталон за всички заведения в страната ни, а в кметствата са обновени здравни служби и пощенски клонове.

Друг важен акцент бе подобряване на обслужването и възможността хората в Севлиево да имат избор. Това става възможно в хипермаркетите „Билла" и „Плюс", а на 10 февруари ще отвори врати магазин „Кауфланд".

Не е решен проблемът с намаляването на кучешката популация. Кметът на Севлиево не скри, че в тази връзка и през 2010 г. го очаква много работа.