Даниела Василева
Даниела Василева / ОбС-Дряново
Даниела Василева, която подаде оставка като директор на социалната дирекция в Община Габрово споделя, че не е принуждавана да се оттегли. В интервю за вестник 100 вести" днес тя казва, че няма вина по случая с насилието над деца в Центъра на ул. Хризантема".

ИЗВЪНРЕДНО: Представител на висшата общинска администрация подаде оставка заради скандала с децата

Акценти от това интервю: 

Подадох си оставката сама, като морален акт.
Никой не ме е принуждавал. Подадох я заради напрежението, което се създаде в социалния ресор, за който отговарям. Подадох я заради клеветническата кампания срещу мен. За да си запазя личното, човешко и професионално достойнство, реших, че е по-добре да подам заявление да ми бъдат прекратени трудово-правните отношения от 1 февруари. Единствено с цел да се успокоят нещата, да се нормализира работния процес и да се предприемат допълнителни адекватни мерки за грижата за децата в неравностойно положение.

Серия от уволнения заради неадекватната грижа към децата в центъра на ул. „Хризантема”

Аз съм учител по професия, обичам децата. Смятам, че достойно и отговорно съм работила досега. Обичам работата си и идвам всяка сутрин с желание.

Не, нямам вина за случая. В крайна сметка ще се разбере кой е виновен за цялата тази неприятна ситуация. Ужасният скандал е забъркан от пълнолетни хора, вместо да се обединят и да решат проблемите помежду си, всеки тръгва да действа в различни посоки. Никой не търси вината в себе си. За мен е важно децата там да са добре. Сега се прави скрининг с децата, надявам се да не са травматизирани.

Само трима души от стария персонал в центъра за деца с увреждания на ул. „Хризантема“ остават на работа

Подавам оставка и в интерес на семейството си, то е прекрасно, не искам да го огорчавам повече, четейки нелепици за мен. Искам да го съхраня и да продължа напред, да работя нещо, което обичам, и пак да съм всеотдайна, както съм била досега. Който заплете цялата тази нелепа история, явно няма друга работа и си осмисля живота по този начин. Пак повтарям, единствено важно е децата от Дома да се чувстват добре.

Кристина Сидорова: „В историята с центъра за деца с увреждания на ул. „Хризантема” невинни няма”