Затвор за шофьор, причинил смърт, докато карал пиян
Затвор за шофьор, причинил смърт, докато карал пиян / Окръжен съд Добрич

Наказание 4 години лишаване от свобода при първоначален общ затворнически режим наложи Окръжен съд - Добрич на 47-годишния Сюлейман Ад. от село Зърнево, община Тервел. Той е признат за виновен, че в катастрофа е причинил смъртта на 40-годишен мъж от село Секулово, община Дулово.

Инцидентът станал на 24 септември 2011 г. по пътя между селата Орляк и Зърнево, община Тервел. Осъденият карал лек автомобил „Фолксваген Пасат" с алкохолна концентрация 1.9 промила и с несъобразена скорост. Пострадалият се движел насреща с „Опел Астра", в който возел двама души. Сюлейман минал в тяхната лента и не отбил, при което последвал челен сблъсък, в който пострадали и тримата в Опела.

40-годишният е починал в МБАЛ - Добрич 10 дни по-късно. Причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма, получена при пътно-транспортното произшествие.

Делото бе разгледано като съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият призна всички факти в обвинителния акт. Той е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 6 години.