Заловиха 38-годишен наркопласьор от Добрич
Заловиха 38-годишен наркопласьор от Добрич / Дарик Добрич

При специализирана акция, служители на ОД на МВР Добрич задържаха 38-годишен добричлия с инициали Д.П. за разпространение на наркотици. При претърсване на дома му в кв."Иглика" са открити 300 грама суха тревна маса, реагиращи на канабис; 25 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин; 20 грама таблетки - сини и жълти на цвят с изображение на усмивка, реагиращи на метамфетамин. В автомобила на мъжа е намерен 1 грам канабис.

По време на акцията, в прилежащо помещение към паркинг в кв."Балик", са намерени общо 29 полиетиленови пликчета със суха тревна маса, с общо тегло 25 грама, реагираща на канабис; 23 полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, с общо тегло 25 грама, реагиращо на амфетамин; 25 броя таблетки - сини и жълти на цвят с изображение на усмивка, реагиращи на метамфетамин.

По случая в Първо РУ Добрич е образувано досъдебно производство и са задържани шест души. Доказана е престъпната дейност на Д.П., който се е признал за виновен по обвинение за разпространение на наркотични вещества и с постановление на Добричката окръжна прокуратура от 17 март е задържан за срок до 72 часа.