Съветниците от ГЕРБ имат забележки към бюджета на Добрич за 2016 година
Съветниците от ГЕРБ имат забележки към бюджета на Добрич за 2016 година / ThinkStock/Getty Images

Съветниците от ГЕРБ имат забележки към бюджета на Добрич за 2016 година, който предстои да бъде гласуван на сесията на 28 януари, заяви пред Дарик председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, който е част от групата на ГЕРБ.

Елка Димова: Ще бъде контролиран всеки лев в общинската хазна

„Нямаме претенции към разходната част с изключение на някои съвсем малки пера в капиталовата програма. Ще имаме забележки към приходната част като казваме, че същата е доста подценена и ще дадем конкретна обосновка по отношение на разпореждането с общинска собственост, приходите от различни проекти, от дивиденти и др.", коментира Пенчев.

Съветниците от ГЕРБ ще настояват да се отделят 120 000 лева за апарат за хемодиализа за добричката многопрофилна болница, минимум 20 000 лева  за продължаване работа на "ин витро" кабинета в ДКЦ - 2 и задължително увеличение на парите за онкокомисията към ДКЦ - 2 от 25 000 на минимум 50 000 лева. Това са минимални увеличения на разходите, които обаче биха дали реална възможност за съществуване на тези функции, коментира Пенчев.

Парите за спорт да бъдат увеличени с 300 хил.лева искат от спортната комисия

Съветниците от ГЕРБ ще искат още парите за спорт да бъдат увеличени с 300 000 лева. Това е изключително важно за нормалното съществуване на нашите представителни отбори и ще бъде в унисон с обещанията на кмета по време на предизборния маратон, коментира Пенчев. Като председател на Общинския съвет той заяви, че ще даде възможност на всички съветници да изразят мнението си и очаква сериозен дебат по бюджета.

Връчват поетапно предизвестия на общински служители в пенсионна възраст

От ГЕРБ ще подкрепят предложената от кмета Йордан Йорданов нова численост и структура на общинската администрация, обяви още Пенчев. "Числеността е намалена с 5 души, което е по инструкция на Министерството на финансите. В ангажиментите на кмета е да предложи нова структура. Ние бихме искали някои съвсем дребни корекции, но като цяло ще подкрепим предложената ни структура", каза Пенчев.