За четвърта поредна година глобалната класация на най-добрите магистратури в света Eduniversal Best Masters поставя магистърската специалност на Висше училище по мениджмънт - Варна (ВУМ)* Магистър по международен туризъм сред първите 20. В най-новото издание на класацията българската магистърска програма е на 15-та позиция в света, съобщиха от учебното заведение.
 
Същата класация отрежда висока позиция на още една специалност във ВУМ – Магистър по бизнес администрация, която тази година се подрежда на 5-то място в Централна и Източна Европа.
 
И в двете специалности  студентите се обучават на английски език, по синхронизирани програми с тези на стратегическия академичен партньор на ВУМ във Великобритания – университета Кардиф Метрополитън (Cardiff Metropolitan University). При успешно завършване на програмата на обучение, студентите получават две магистърски дипломи – българска от ВУМ и британска от Кардиф Метрополитън.
 
Класацията за най-добри магистърски програми Eduniversal предлага детайлен анализ и оценка на магистърските и MBA програми в световен мащаб. Всяка година се оценяват над 20 000 програми за следдипломна квалификация, предлагани в топ 1000 университета от целия свят.
 
В ежегодното проучване участват представители на най-добрите академични институции в света, както и 5000 международни експерти по подбор на персонал и 100 000 завършващи или наскоро завършили студенти от съответните програми, което превръща класирането на Eduniversal в обективен и полезен източник на информация.