Подписка срещу магазин на частен съдебен изпълнител
Подписка срещу магазин на частен съдебен изпълнител / netinfo
Подписка срещу магазин на частен съдебен изпълнител
24841
Подписка срещу магазин на частен съдебен изпълнител
  • Подписка срещу магазин на частен съдебен изпълнител

Обявеният за днес протест срещу отварянето на магазин от частен съдебен изпълнител Слави Сербезов няма да се проведе, съобщават от организация за обществена самозащита ЕДНО, която възнамеряваше да блокира за час движението по едното платно на пътя Варна-Добрич пред магазина - на входа на града.

Планираният протест се отменя, тъй като организацията не е получила разрешение за провеждането му от кмета на Добрич Детелина Николова. Посоченото основание е застрашаване на обществения ред.

По този повод от ЕДНО разпространиха до медиите писмо, в което се отбелязва, че това е първата забрана за протест, която гражданското сдружение получава. В рамките на една година сдружението е организирало над 25 протеста и всичките са били законни и никога не се е стигало да нарушава обществения ред в никое населено място в страната. От сдружението посочват още, че ще търсят  наказателна и административна  отговорност на кмета на Добрич  Детелина Николова  поради това, че умишлено пречи на провеждане на протест, без да са налице никакви несъмнени данни за нарушаване на обществения ред. 

Гражданското сдружение ще стартира подписка за затварянето на първия в страната магазин на частен съдебен изпълнител днес от 14.00 часа пред х-л България. Събирането на подписи ще продължи всеки ден от 12.00 до 15.00 часа до края на месеца. Още за протеста чуйте от  председателя на организацията Светлозар  Николов.