Община Шабла
Община Шабла / Дарик Добрич
Бюджетът на община Шабла за 2018 година бе обсъден на срещи на кметския екип в 13-те населени места в общината и в морския град. През настоящата година не се предвижда увеличение на такса битови отпадъци и данъците в община Шабла. С една година ще бъде продължен и проектът за социални асистенти и домашни помощници.

Община Шабла ще залага на улични ремонти и социални дейности през 2018 г.
 
Бюджетът, с който общината ще оперира, възлиза на 6 275 526 лв. Капиталовата програма е в размер на 2 131 000 лв. От тях 1 200 000 лв. са предвидени за ремонт на спортната зала.
 
Отпуснатите от министерство на финансите в края на миналата година половин милион лева ще отидат за рехабилитацията на уличната мрежа в град Шабла.
 
В проекта за бюджет е заложено довършването на тротоарите по ул.“Нефтяник“, за което са заделени 195 хил.лв. За ремонт на бившата читалищна сграда в село Крапец са отделени 70 хил.лв.. Предвидено е саниране на кметството в село Граничар, за което са предвидени 40 хил.лв. Покривът на Дуранкулашкото училище пък ще се ремонтира със средства от Министерството на образованието.
 
Предвиден е и ремонт на общинския път от разклона за село Крапец до къмпинг „Карвуна“, за който са заделени 110 хил.лв. Ремонтни дейности ще има и на улиците в селата Езерец, Крапец и Тюленово - след реализирана продажба на общински имоти в тези села през 2017 година.
 
По време на публичните обсъждания хората поставиха проблемите за намаленото водоподаване и частична подмяна на водопроводи, ремонта на улици и събарянето на опасни сгради, стопанисването на запустели имоти, поставянето на рампи за трудно подвижни хора на обществено значими за тях места и др.