Нещо за четене - епизод 4: Елиф Шафак - Любов
Нещо за четене - епизод 4: Елиф Шафак - Любов / Дарик Добрич
"Нещо за четене" - епизод 4: Елиф Шафак - "Любов"
51139
"Нещо за четене" - епизод 4: Елиф Шафак - "Любов"
  • "Нещо за четене" - епизод 4: Елиф Шафак - "Любов"

В поредното издание на рубриката ни „Нещо за четене” Драгомил Георгиев представя турската писателка Елиф Шафак и романа й „Любов”. Оригиналното заглавие на книгата е „40-те правила на любовта“. Това е деветата поред книга на Шафак, писана в продължение на 15 години. В Турция излиза през 2009 г. и веднага се превръща в бестселър, а у нас е отпечатана през 2010 г.от издателска къща „Егмонт”.

Елиф Шафак е сред най-популярните и обичани авторки в Турция. Родена е в Страсбург през 1971 г. в семейство на турски дипломати. Завършва висшето си образование в Близкоизточния технически университет в Анкара, а по-късно – магистратура в САЩ. Омъжена, майка на две деца, понастоящем живее в Истанбул. Изключително известна и награждавана писателка както в родината си, така и по света. Книгите й са преведени на повече от 25 езика.

„Любов” е първият преведен на български роман на Шафак. В него се преплитат два сюжета – за големия източен мистик и поет Руми и дервиша Шамс и за американката Ела и британеца Азис.

 

"Нещо за четене"  епизод 4 Елиф Шафак  "Любов"
netinfo

 

„Това е оригинална и красива дамска книга, в която има зов за нежност, топлота и сърдечност. За мъжката част е вторият сюжет от тринайсети век, който е свързан с историята на дервишите. За тях любовта е начин на живот, духовно извисяване и характерното за Изтока самовглеждане” – казва за „Любов” Драгомил Георгиев.

Чуйте още за авторката и нейния роман „Любов” от Драгомил Георгиев в звуковия файл: