Министри се срещат с кметове в Албена
Министри се срещат с кметове в Албена / netinfo
Дискусионни форуми „Реформи в общинските дейности през 2009 година” се провеждат в  третия ден на Петата годишна среща на Българските местни власти в курорта „Албена”. По традиция форумът продължава със срещи с ръководствата на отделни министерства по актуални за общините въпроси.

С Министерство на финансите ще бъдат обсъдени предстоящите стъпки по посока на финансовата децентрализация, както и параметрите на бюджета за следващата година в частта му за общините. С Министерство на образованието ще се дискутира развитието на средното образование. На съвместен българо-френски форум с участието на представители на Министерството на регионалното развитие ще бъдат обсъдени добри европейски и български практики за подготовка и изпълнение на общински инфраструктурни проекти.

В рамките на Срещата на местните власти се организира и Търговско изложение „Общинско експо” за фирми, банки и финансови институции, предлагащи стоки и услуги за общините. Тази година освен българските общини в изложението участват френски и австрийски фирми.