Генерал Тошево празнува
Генерал Тошево празнува / Дарик Добрич

Град Генерал Тошево отбелязва днес своя празник. На 8 ноември - Архангеловден, ще бъде възстановена една хубава традиция - на тренировъчното игрище в Генерал Тошево ще се проведе турнир по конен спорт. Началото е от 11.00 часа.

Проявите за празника радваха жителите и гостите на града в продължение на месец. Подредена е изложба „Градът в миналото", проведоха се туристически поход „По стъпките на Йовков", турнири по волейбол, тенис на маса, футбол и спортен бридж, националният конкурс за поетеси „Дора Габе". Общоградско тържество по повод празника се състоя снощи в сградата на общината, съпътствано с концерт на ансамбъл „Българе".

Днес кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров се обръща към жителите на общината с думите: "Безброй са предизвикателствата, пред които се изправяме, за да можем с гордост да се наречем тошевци. Търсим диалог и приемственост, утвърждаваме европейския облик на града, инвестираме в младите и можещите, създаваме самочувствие на поколенията след нас.
Работим ежедневно за каузата, наречена Генерал Тошево, защото градът е част от живота ни. Част е от плановете на тези, които са живели тук, тези, които живеем и тези, които ще живеят тук.
Генерал Тошево е трудолюбие и добруджански дух, изписани с перото на времето върху лицата ни. Обичаме го, не само защото е наш, а защото наистина е част от нас.
Да празнуваме нашият ден - Денят на Генерал Тошево!
Честит празник!"