212 тошевци получиха хранителни пакети от Благотворителна Коледа
212 тошевци получиха хранителни пакети от Благотворителна Коледа / Sofia Photo Agency - архив

212 нуждаещи се от Генерал Тошево получиха хранителни пакети, закупени със средства от инициативата „Благотворителна Коледа”, съобщиха от общината.

Кампанията бе организирана със съвместните усилия на община Генерал Тошево и Църковното настоятелство при храм „Св. Вмчк Димитър”. Тазгодишното издание събра средства и продукти, с които бяха зарадвани социално слаби и самотноживеещи хора на територията на общината. Те бяха дарени с хранителни пакети с мандарини, фурми, колбас, русенско варено, пастет, олио, захар, брашно, лаваш, яйца, леща, боб, ориз, макарони и тахан халва.

„Така хората в социален риск, подпомогнати с продукти от „Благотворителна Коледа” 2013, ще могат да посрещнат в една по-празнична среда настъпващите Коледа и Нова година”, отбелязват от добруджанското кметство.

Инициативата „Благотворителна Коледа” се провежда за  четвърта поредна година в община Ген.Тошево. Основната й цел е събиране на средства, с които се приготвят хранителни пакети за хора, които през годината не са получавали такива помощи.