Три фирми събарят на „Златна перла”
Три фирми събарят на „Златна перла” / netinfo
Три фирми събарят на „Златна перла”
52547
Три фирми събарят на „Златна перла”
  • Три фирми събарят на „Златна перла”

 


Почти две сгради бяха съборени днес минути преди крайният срок за доброволно унищожаване на незаконните постройки на „Златна перла". „Развам се, че вече има машини на собственика, а всичко което е махнал до момента няма да му бъде начислено", с тези думи регионалният министър Лиляна Павлова застана до багерите за да даде началото на най-дългоочакваната акция на държавата по родното Черноморие - принудителното събаряне на скандалния ваканционен комплекс в защитената местност край Варвара.
Багери на държавата, на фирмата строител „Траш 2000" и собственика, заедно продължиха унищожаването на петте сгради от общо 10 незаконни.
„От тук нататък на това място повече няма да се лее бетон. Това е нашата категорична воля, независимо какво ще реши съда за тази територия", каза Павлова.
Тя се зарече, в присъствието на кмета на Царево Георги Лапчев, че докато е министър в този район да не се строи нищо.
Към момента има заповед за премахването на общо девет от десетте сгради, като за три крайният срок не е изтекъл. Павлова призова собственикът да разруши оставащите до десет постройки, за да няма оскъпяване на процеса и да разчисти терена от строителните отпадъци.
„Този акт показва, че има гражданско общество и то работи", каза още министърът.
Сагата с незавършеното вилно селище край Варвара продължи близо 6 години, толкова продължиха и съдебните дела. ВКС се произнесе за част от посройките, по други две делата не са приключили. Според регионалният министър обаче всички те са незаконни.

Повече по темата, чуйте в звуковия файл от министър Павлова: