„Шведска маса” се провали в опита си да бъде по-интелектуална
„Шведска маса” се провали в опита си да бъде по-интелектуална / netinfo
„Шведска маса” се провали в опита си да бъде по-интелектуална
22816
„Шведска маса” се провали в опита си да бъде по-интелектуална
  • „Шведска маса” се провали в опита си да бъде по-интелектуална

Неистови усилия да направят идиотското си предаване по-интелектуално положиха доказаните радиокухандери Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон. За целта те впрегнаха на макс общо двете си мозъчни гънки, но всуе. Накрая се получи уникален миш-маш, който пожелаха да опитат само четирима слушатели и то единият от тях съвсем неволно.

По време на прегледа на печата и двамата „убавци” доказаха, че спешно се нуждаят от психопреглед, който веднъж завинаги да определи психичния им статус като не особено много нормален. Максимовсон пръхтя и се кикоти, а пък Калудовсон се кикоти и пръхтя.

Така неусетно се стигна до рубриката „Масов делириум”, която фейсбукърите масово започнаха да отказват да коментират. Водещите размахваха изкусителни награди, между които козметични комплекти, но се отзоваха само четирима.

По въпроса „Грешни ли са българските политици и на подвъпроса „Кой е най-грешният български политик” отношение взеха четирима потребители.

Фейсбукърът Евтим беше възнаграден заради елейното си слово, но отказа наградата и пожела тя да бъде връчена на някоя дама, с комплимент от него.

Максимовсон и Калудовсон бяха силно затруднени, защото според последното социологическо проучване не беше открита нито една дама, която да слуша предаването, а вместо това анкетьорите откриха сред фенките само шашави и щури госпожици и госпожи.

В същото време позвъни бат Коста и обясни, че няма сигнал на предаването, а след секунди разясни, че всъщност има сигнал на предаването, а в края на своето „сезиране” определи Филип Димитров  като грешник, чиято грешка била поискването на вот на доверие, който не бил получил.

В същия момент в студиото нахлу достолепна белокоса баба и завърза разговор с Максимовсон, който щеше да глътне микрофона си от шок.

Докато водещите обявяваха темата за размисли и сърцераздирателно призоваха хората да звънят на редакционния телефон, та баш тогава, звънна господин Коста Тодоров, организатор на концерта на Ал Ди Меола в Бургас. Оказа се, че бабата също била част от организаторите и носела билети за разиграване.

Водещите продължиха да дрънкат и да обсъждат седемте смъртни гряха

мързел

похот

алчност

завист

кражба

лъжа

гордост

и през цялото време радиоизпущаха отровна японска естрада.

Това накара слушателят Константинов да позвъни  и да заяви, че предпочита японски рок пред родната чалга. После участникът в телефонния мост набра скорост и определи бащата на израза „ше ви оправя за 800 дни”, като най-големия лъжец и „лакомер”, демек лаком човек, счупил измервателят за лакомия.

Ники Тодоров позвъни, за да обвини водещите, че са превърнали радиото в радио „Черноморец” и ги порица, че нищо не излъчват за ”Нефтохимик”. Същевременно определи за най-големия грешник стария кмет, защото от два бургаски отбора позволил да остане един и от два стадиона пак довел нещата до един. И причината за това, според слушателя, била водката, ама след него позвъни Радостин и обясни, че всъщност става дума за ракия. Същият нарече „грешници”, ония, „които разцепиха съдебната система, за да крадат спокойно”.

В любимия, на всички десетгодишни, сериал „Непресъхващо лове”, Стамат и Хортензия отново бяха оставени под ударите на съдбата и ветровете на времето, които ги запокитиха право в две партийни централи. Според злите козни на злия сценарист, двете невинни същества, които толкоз сценарно време не успяха да правят секс, станаха партийни членове...Стамат се вля в косматите редици на Партията на бургаските мъже, а Хортензия предизвика спазъм сред социалистическата върхушка.

Накрая бяха разиграни два билета за концерта на Ал Ди Меола и въпросът беше „Какъв е Ал?”, демек къде е роден.

Обади  се слушател, който изпя  на един дъх рождената дата, рожденото място и дори името на акушерката, която е израждала Ал и ако не бяха го спрели, щеше да каже  кога е бил заченат.

За туй знание слушателят Росен беше възнаграден с двата билета, а Максимовсон и Калудовсон няколко минути се опитваха да закрият предаването, но японската музика се лееше и те се отнасяха все повече и накрая, все пак, свършиха.

Така се изниза поредното издание на ”Шведска маса.

По-кретеноидната част от нея – в звуковия файл под снимката