Шофьори и сервитьори в Слънчев бряг през наркотест преди работа
Шофьори и сервитьори в Слънчев бряг през наркотест преди работа / снимка, frognews
Шофьори и сервитьори в Слънчев бряг през наркотест преди работа
83096
Шофьори и сервитьори в Слънчев бряг през наркотест преди работа
  • Шофьори и сервитьори в Слънчев бряг през наркотест преди работа

Всеки служител, нает в сферата на туризма в Слънчев бряг задължително да преминава през проверка за наркотици по време на активния летен сезон. Предложението споделиха пред Дарик, собственици на хотели и ресторанти в курорта. Те искат тестовете да бъдат прилагани, преди и по време на работния ден.
Ако бъде въведен през предстоящия летен сезон, новият режим ще облекчи един от основните проблеми в курортите - злоупотребата с наркотици.
Наркотест ще преминават не само служители от персонала на хотели и заведения, но и шофьорите, които са ангажирани за сезона с превоза на работници.
Ангажимент за проверките ще имат самите работодатели, които ще закупуват тестовете. Цената им варира между 18 и 20 лева и откриват пет вида наркотик, сред които най-разпространените като канабис, кокаин, амфетамин и пико.
Собствениците на заведения и хотели в Слънчев бряг имат готовност да предприемат драстичната мярка, за да предотвратят неудобни ситуации и жалби от туристи, за неадекватно отношение на персонала по време на работа.
Именно по тази причина, през лято 2015 за служителите в туристическия сектор в курорта беше въведен тест с дрегер за наличие на алкохол в кръвта.