„Снощи морето изхвърли на брега мъж, който всеки момент очакваме да бъде идентифициран Все още се издирват две жени”. Това каза кметът на Царево Георги Лапчев. Спасители претърсват целия залив. Градоначалникът се надява издирваните да бъдат живи и здрави, въпреки че прогнозите не били оптимистични.

„Има досъдебни производства за наводнени и непочистени дерета и сигнали до РИОСВ. Те са за добиване на инертни материали от коритото на река Черна, непосредствено до устието”, твърди общинският съветник Емил Пейчев, предава NOVA.

От потопа по Черноморието най-сериозно бе засегната община Царево. Под вода са Лозенец, Арапя, Варвара и всички къмпинги от Созопол до Синеморец. Пътят Царево - Варвара е от най-засегнатите в района на потопа. Наводненията срутват основите на моста и го правят на практика неизползваем.

Потопът по Южното Черноморие: Жертви, бедствено положение, евакуация и блокирани пътища

Пътното трасе е напълно затворено. Дерето под моста е изцяло залято, а в момента водата се е оттекла и е оставила своите следи. Днес от Сливен ще бъде докаран понтонен мост, докато тече ремонтът на повредения.
NOVA