Диана Саватева в Царево
Диана Саватева в Царево / netinfo
Със специални дарителски кутии продължава кампанията в подкрепа на семейство Ангелови от село Кости, чиято къща бе изпепелена в пожар преди седмица. Идеята е на народния представител от ГЕРБ-Бургас Диана Саватева. Местната партийна структура също подкрепи каузата с дарена техника. В рамките на приемния си ден в Царево, бургаският депутат заедно с кмета Георги Лапчев се срещнаха с Мартина Димова, която е администратор на групата „Да помогнем на семейството от село Кости“ във Фейсбук. Уточнено бе, че две сини, брандирани кутии ще бъдат поставени в хранителни магазини – първият от тях се намира в Лозенец. Вторият търговски обект е разположен в Царево.

Община Царево също подкрепи кампанията за подпомагане на семейство Ангелови с неща от първа необходимост. Саватева се срещна и с близки на загиналия велосипедист Евелин Дуков. Те обсъдиха с нея възможности за законодателни промени за повишаване на наказателната отговорност на водачите в нетрезво състояние. Предстои конкретно предложение да бъде изпратено до деловодството на парламента в близките дни.

„Инцидентът с изгорялата къща в с. Кости е сигнал, че опасността от пожари по селата, където хората се отопляват предимно с дърва, не е за пренебрегване. Зимният сезон е времето на най-активно отопление на дома, в този период се увеличават и рисковете от пожар в дома. Отношението на общината и дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е отговорно, преди началото на всеки отоплителен сезон се провежда информационна кампания за превенция“, коментира Диана Сатева.