200 000 лева за старата баня на „Ивайло“
200 000 лева за старата баня на „Ивайло“ / netinfo

200 000 лева ще бъдат планирани в капиталовата програма на Община Бургас за първоначално запечатване и по-късни реконструкция и обновяване на сградата на бившата обществена баня №3 на улица „Ивайло", която е в непосредствена близост до училище „Любен Каравелов".

Това се налага заради клошарите, които използват мястото за нощувки и събиране, а идеята е мястото да се превърне в модерна обучителна база, прилежаща към училището. За цялостното изграждане на учебния център е необходима сериозната сума от 1 000 000 лева.

Общинанта е намерила тези пари по съвместен проект с Турция, но оттам са отказали съдействие, заради приетата преди няколко години от Общинския съвет в Бургас декларация за признаване на арменския геноцид в южната ни съседка, през 1915-1916 година.

При финансирането от Европейския съюз има задължително условие за пълна липса на такова от другаде, обяви кметът Николов и обясни, че при нарушение на това условие, санкциите са много тежки. Въпреки това, администрацията ще отправи запитване до програма „Регионално развитие".

Отпускането на сумата от 200 000 лева беше прието от общинските съветници с 29 гласа „за", 0 „против" и 4 „въздържал се".