Младежи изследваха своя ХИВ статус  на плажа
Младежи изследваха своя ХИВ статус на плажа / снимка: Информационен център за психично здраве


Kлуб за обучители на връстници „RAINBOW” към Информационен център за психично здраве - Благоевград организира лятна АНТИСПИН КАМПАНИЯ „Бъди в час” в Аква парк - Благоевград.

Доброволците бяха подготвили различни игри и изненади за своите връстници. Всеки посетител на Аква парка получи презерватив, здравно-образователен материал и късметче с интересно пожелание. Посетителите на басейна имаха възможност да проверят своя ХИВ статус  като за целта д-р Румен Новоселски от КАБКИС организира мобилен кабинет на място.

Проведени бяха отборни игри „Морски възел”, игри за двойки „Танц с балон” и „Вкарай кош”, игра за най-бързи плувци, които трябваше да пренесат надуваема топка от единия край на басейна до другия. По време на цялата кампания течеше играта „Любовна кутия”, която имаше за цел да покаже доколко младите хора могат да поставят правилно презерватив и доколко са запознати с теми като „Контрацепция”, „ХИВ/СПИН” и „Сексуално предавани инфекции”.

Докато се забавляваха, посетителите на Аква парка научиха и много нови неща, а най-активните и смели участници в игрите, си тръгнаха и с големи награди, съобщиха от Информационния център за психично здраве.