стрелец
стрелец / iStock/Getty Images
Съд в Зарайск в Московска област изпрати в следствения арест до 23 декември млад мъж, заподозрян в подготовка на масово убийство в техникум, съобщиха за РИА Новости в пресслужбата на Московския окръжен съд.

Решението е взето миналия уикенд, но бе оповестено едва сега.

Според съобщения в медиите, 18-годишният третокурсник Борис Банин, който учи в Луховицкия земеделски и индустриален техникум,  закупил пистолет „Макаров“, за да се саморазправи с унизили го съученици. В случай че бъде осъден го грозят 10 години затвор.


Разследването на трагедията в кримския град Керч продължава, жертвите са 20


Ако информацията бъде потвърдена, това ще бъде второто подобно престъпление, предотвратено в Русия през последните месеци. В края на септември МВР съобщи за предотвратеното масово убийство в едно от училищата в района на Киров, чийто ученик се интересувал от темата за насилието на фона на конфликт с други деца.

През последните години случаите на нападения на ученици над връстници и учители в Русия зачестяват. През 2018 г. инциденти имаше в Перм, Стерлитамак, Улан-Уде, Волск, Саратов.


Масовият убиец от Охайо съставял списъци с хора за ликвидиране



Най-голям брой жертви е причинен от атентата в Керч, където студентът четвърти курс Владислав Росляков стреля и взриви бомба преди година, при което загинаха 21 души, ранени бяха 67.
БГНЕС