/ Guliver/Getty Images
Според Бриджит Мелания Тръмп е като в капан в Белия дом
Съпругата на президента на Франция Еманюел Макрон - Бриджит сподели в интервю за френски медии, че напредва с малки стъпки в ролята си на първа дама, предаде АФП.
 
"В мислите си аз съм съпругата на Еманюел Макрон, а не тази на президента на републиката. Не се чувствам първа дама, въпреки че осъзнавам отговорността", признава тя пред в. "Монд" и медията RTL.
 
Любов като от филм: Световни лидери и техните половинки (СНИМКИ)
 

Guliver/Getty Images


"Първата дама е тук, без да бъде тук. Тя не трябва преди всичко да е натрапчива, защото тя не е била избрана от избирателите", споделя още 65-годишната Бриджит. Госпожа Макрон разказва, че продължава да води нормален живот, да поддържа редовни контакти със семейството си, с децата и внуците си, да се среща с хората.
 
В интервюто Бриджит Макрон допълва, че в сравнение с нея съпругата на американския президент Мелания Тръмп живее при много повече ограничения. Тя припомни, че от съображения за сигурност, Мелания трябва да се съобразява с определени изисквания.
 

Guliver/Getty Images


Мелания и Бриджит - елегантните съпруги на двама мъже с власт (СНИМКИ)

"Мелания не може нищо да направи. Тя дори не може да отвори прозорец в Белия дом. Тя не може да си подаде носа навън. А аз всеки ден съм вън, из Париж", споделя Бриджит Макрон.
 

Guliver/Getty Images


Първата дама на Франция признава, че съжалява, че сега няма такива моменти, в които да е напълно "изключила", в които да се чувства напълно спокойна и това й тежи. "Сега имам чувството, че всяка дума е дума, изречена в повече. Човек трябва да се сдържа непрекъснато", разказва тя.
 
Бриджит и Еманюел: историята на една необикновена любов

За Мелания Тръмп, с която прекара известно време по-рано тази седмица във Вашингтон, Бриджит Макрон казва, че е "мила и очарователна, интелигентна и много открита".
 
"Споделяме същото чувство за хумор и когато сме двете, се смеем много". Тя е жена с характер, но която се старае да го прикрива. Тя се смее с лекота на всичко, но го показва все по-малко и по-малко", допълва госпожа Макрон.
 

Guliver/Getty Images


Синьото й отива: Бриджит Макрон е по-елегантна отвсякога (СНИМКИ)
БТА