/ БГНЕС
Никой от членовете на семейството на починалия тази седмица Ким Чен Нам - брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, не е поискал от малайзийската полиция тялото.

"До сега не са постъпили никакви искания за предаване на тялото от семейството на починалия", казва източник от малайзийската полиция пред АФП. В същото време той посочва, че КНДР е направила официално искане за прехвърляне на тялото на севернокорейската страна. Въпреки това, според същия източник, малайзийската полицията трябва да получи ДНК проби от роднини на Чен Ким Нам, преди да бъде предадено тялото.

Задържаната за смъртта на Ким Чен-нам твърди, че нападението било наужким

Ким Чен Нам - по-големият брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун по линия на бащата, е син на бившия лидер на републиката Ким Чен Ир и севернокорейската актриса Сон Хе Рим. Ким Чен Нам почина по-рано тази седмица в малайзийската столица. Официалната причина за смъртта все още не е обявена, въпреки че е извършена аутопсия.

Нови разкрития около убийството на заварения брат на Ким Чен-ун

Според някои версии, изразени в медиите, срещу Ким Чен Нам е имало нападение, при което той е бил отровен. В хода на разследването, малайзийската полиция вече е задържала няколко души, включително две жени, заподозрени в самото нападение срещу Ким Чен Нам.
БГНЕС