Македония поема делото за катастрофата, при която загина Проески
Македония поема делото за катастрофата, при която загина Проески / БГНЕС
Македония получи от Хърватия материалите по делото за наказателното преследване на Георги Георгиевски, заподозрян, че е предизвикал катастрофата, при която загина македонската мегазвезда Тоше Проески, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Макфакс.

Хърватското правосъдно министерство предостави на македонското Министерство на правосъдието пълната документация от компетентните хърватски власти с цел провеждане на по-нататъшната процедура по наказателното преследване на Георгиевски, беше съобщено в Скопие. След като документацията бъде преведена, правосъдното министерство ще я предостави на прокуратурата в Скопие.

Причините за катастрофата, станала на 16 октомври край Нова Градишка, са високата скорост и неспазване на дистанция, съобщиха хърватските власти след проведеното разследване. Според тях в момента, в който се е ударил в камиона, Георгиевски е карал със скорост от 171 км/ч. При катастрофата самият Георгиевски беше тежко ранен, по-леко беше ранена менаджерката на Тоше Проески Лиляна Петрович.