/ БГНЕС
Израелската армия каза, че е задържала "десетки терористи" в района на болница "Камал Адуан" в северната част на ивицата Газа, предаде ДПА.
Силите за отбрана на Израел (ЦАХАЛ) разпространиха кадри, на които се виждат палестинци в оскъдно облекло, поставящи оръжията си на земята.  

В съобщението на ЦАХАЛ се посочва, че армията, в сътрудничество с израелската служба за вътрешно разузнаване "Шин Бет", е локализирала сграда, използвана от "Хамас", близо до болница "Камал Адуан". В хода на операцията израелските сили са влезли в сблъсък с няколко въоръжени бойци в района, част които са били убити. Според съобщението на израелските военни около 70 бойци са се предали.

Възможно ли е Хамас да бъде окончателно унищожен

Разпространените днес кадри наподобяват записи от миналата седмица, които предизвикаха възмущение, понеже на тях се виждаха палестинци по бельо, арестувани в ивицата Газа, отбелязва ДПА. 

Междувременно палестинското здравно министерство съобщи, че броят на убитите палестинци в атакувания от Израел анклав е достигнал  18 787, допълва Ройтерс.
Николай Велев/БТА