Ислямисти намушкаха бангладешец, приел християнството
Ислямисти намушкаха бангладешец, приел християнството / ThinkStock/Getty Images

"Ислямска държава" пое отговорността за убийството на бангладешец, приел християнството, предаде Ройтерс.

Ислямисткото насилие в Бангладеш през последните месеци се засили, но правителството отхвърля твърденията, че "Ислямска държава" има присъствие в страната. Вместо това правителството обвинява за подстрекателство към престъпленията политически опоненти от редиците на ислямистите.

Джихадист екзекутира публично майка си в Ракка

Американският център за наблюдение на ислямистки сайтове SITE съобщи, че групировката е заявила, че е убила мъжа в четвъртък в град Дженайда, на около 160 километра от столицата Дака. Причината била, че той се е отказал от исляма. Заради вероотстъпничеството "войниците на халифата" го намушкали с нож, цитира сайтът изявление на групировката.

Полицията в Бангладеш заяви, че не знае за тези твърдения, но потвърди, че селски лекар с различна фамилия е бил намушкан същия ден. Нападателите се издирват, съобщи началникът на полицията Хасан Хафизур Рахман. Той добави, че мъжът бил приел християнството, но по-късно се върнал към исляма.

През последните месеци "Ислямска държава" пое отговорност за убийства на чужденци, нападения срещу джамии и християнски свещеници в Бангладеш.

Източник: БТА