Джеймс Мърдок не знаел за незаконните практики в News Of The World
Джеймс Мърдок не знаел за незаконните практики в News Of The World / снимка: Reuters

Синът на медийния магнат Рупърт Мърдок Джеймс Мърдок заяви в британския парламент, че е казал истината, когато е настоял, че не е знаел за незаконните практики в закрития британски таблоид News Of The World, предаде Асошиейтед прес.

При второто си явяване в парламента във връзка със скандала с подслушванията на телефони, извършвани от News Of The World, Джеймс Мърдок, който ръководи "Нюз интернешънъл", британския филиал на компанията "Нюз корпорейшън", каза, че негови бивши подчинени са били тези, които са заблудили депутатите за това кой какво е знаел за престъпните действия на вестника.

Той хвърли вината върху бившия редактор на News Of The World Колин Майлър и бившия юрисконсулт на "Нюз интернешънъл" Том Кроун, които твърдят, че са го уведомили за уличаващите доказателства, посочва БТА. Депутатът Том Уотсън обаче оспори твърдението на Мърдок, като цитира един от главните заподозрени по случая с подслушванията, според когото шефът на "Нюз интернешънъл" е бил запознат с доказателствата за незаконни практики в таблоида.