/ Фондация „Евроскок“
Фондация „Евроскок“ започна изпълнението на проект „Ти знаеш. Ти можеш“, финансиран по Националната програмата за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 А от Закона за хазарта за 2022 г., която се управлява от Министерството на младежта и спорта.

Проектът е насочен към превенция на кибертормоз и онлайн злоупотреби, разпространение на фалшиви новини и дезинформация сред младите хора.

С цел достигане до широк кръг млади хора и повишаване на общественото внимание към проблемите, свързани с кибертормоз и злоупотреби онлайн, както и с разпространението на фалшиви новини, Фондацията ще проведе широкомащабна информационна кампания чрез различни комуникационни канали – радио, онлайн медии, социални мрежи, обучителни и дискусионни модули.

проект
Фондация „Евроскок“

Посланици на кампанията ще бъдат популярните сред младежите изпълнители Дара, Дара Екимова и VenZy. Те ще вземат участие и в планираните по проекта младежки фестивали в гр. София, гр. Враца и гр. Благоевград.

Кампанията ще заложи на въздействащи послания и визии, които привличат и задържат вниманието и насърчават младите хора да бъдат бдителни и разумни в поведението си онлайн.

Активната информационна кампания, в комбинация с практически обучителни и дискусионни модули ще допринесе за цялостната превенция и информираност на младите хора на тема кибертормоз и злоупотреби онлайн, дезинформация и разпространение на фалшиви новини.