/ БГНЕС
Този успех запазва шансовете на тима ни за класиране във Финалната шестица
Българският национален отбор по волейбол започна по мечтан начин участието си във втората фаза на Световното първенство! В първия си мач в София момчетата на Пламен Константинов взеха сладък реванш от Иран, побеждавайки съперника с 3:0 гейма (25:19, 28:26, 26:24).
 
Варна е българският град с най-много мачове от Световното първенство по волейбол

Седмица по-рано Иран стигна до победата с 3:1 във Варна и именно това поражение обърка доста сметките на българите. В София обаче момчетата на Константинов показаха, че са си научили урока и стигнаха до ценния успех, който запазва шансовете на тима ни за класиране във Финалната шестица в Италия.
 
Във втория сблъсък с Иран родните национали демонстрираха разнообразен сервис, добра игра в защита и на блокада, както и най-важното - страхотен дух, позволил им да спечелят втория и третия гейм, които бяха много равностойни.
 
Повече подробности за двубоя четете на Gong.bg

С победата България се изкачи на второ място в група G с 12 точки след 4 успехи и 2 поражения. Иран е с 11 точки, а лидерът САЩ с 16.
 
Именно американците са следващият съперник на "лъвовете" в събота вечер, а победата отново е задължителна за продължаване напред.
gong.bg