Харви Уайнстийн е отличен награди БАФТА и Оскар за продуцирането на трагикомедията "Влюбеният Шекспир"
Харви Уайнстийн е отличен награди БАФТА и Оскар за продуцирането на трагикомедията "Влюбеният Шекспир" / Gulliver/Getty Images
Продуцентската компания "Уайнстийн" ще смени името си, след като бордът на директорите й реши да уволни един от основателите ѝ Харви Уайнстийн, който е обвинен в сексуален тормоз, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Уволниха холивудския продуцент Харви Уайнстийн от собствената му компания

За смяна на името все пак ще е нужно известно време. Освен това името на Уайнстийн ще бъде премахнато от названията на няколко телевизионни проекта. Харви Уайнстийн е работил над десетки световноизвестни филми, включително над "Убий Бил" и "Убий Бил 2" на Куентин Тарантино и поредицата "Писък".

Мерил Стрийп нарече поведението на Харви Уайнстийн "непростимо"

Отличен е с награди БАФТА и Оскар за продуцирането на трагикомедията "Влюбеният Шекспир" (1998). Харви Уайнстийн е също съосновател на компанията "Мирамакс", продуцирала култовия филм "Криминале" на Тарантино.

В. "Ню Йорк таймс" миналата седмица публикува разказите на няколко жени за нежелан физически контакт и тормоз от страна на Уайнстийн. Сред оплакалите се от него са актрисите Ашли Джъд и Роуз Макгауън.

Италиански модел обвинява шефа на „Мирамакс” в сексуално посегателство

Възмущението си от Харви Уайнстийн изказаха актьорите Джесика Частейн, Майкъл Кийтън, Марк Ръфало, Еми Росъм, Лина Дънам, Дженифър Лорънс, режисьорите Джъд Апатоу и Пол Файг
БТА