За много от вас ще бъде изненадващо, че извън обичайното й приложение да миете зъбите си с нея, четката за зъби има още много приложения. Къде може да използваме успешно четката за зъби, вижте в новото видео на Наталия в Natali's Beauty:

За прецизен обем

Ако нямате четка за коса за тупиране, можете да използвате четка за зъби за дребни участъци, като прецизно ще създадете обем без косата да изглежда неприятно сплетена. Взима се тънък кичур коса, пръска се с лак и след това внимателно се притегля косата към корените. Най-горния кичур не се тупира, за да не си личи какво сме направили, а само внимателно се приглажда.

Десет супер трика за перфектна прическа

За стилизиране на коса с лак

Ако постоянно се борите с щръкнали бебешки коси в периферията на лицето ви, четката за зъби ще ви помогне значително. Как става номерът? Пръскаме четката за зъби с лак за коса за силна фиксация и старателно захлаждане косъмчетата, които ни дразнят. Лесно, бързо и най-важното - супер ефективно за една прилежна прическа.

Каква е историята на четката за зъби?

За почистване на обувки

Всички обичаме кецовете с бели подметки, но да си го кажем честно - супер досадно е това, че бялото постоянно се цапа из прашните ни улици. Можем да направим бялото наистина бяло, като използваме най-обикновена паста за зъби, четка и внимателно да почистим гумата. След това избърсваме с мокра кърпичка и Воала!

Четката за зъби помага и за велурените ни обувки - фино премахва праха и мръсотията, без да съсипва материята им.

За ексфолиране на устни

За сочни, здрави, меки устни можем да използваме четката за зъби за ексфолиране.

четка за зъби
iStock/Getty Images

За почистване на сешоар

Погледнете сешоара си! Малко по-внимателно! Забелязвате ли всички мръсотийки, които незнайно как се събират в решетката в задната му част? Само с четка за зъби лесно и бързо можем да ги отстраним, за да се радваме на този уред по-дълго време.

За маникюр

За по-смелите момичета четката за зъби може да бъде верен помощник и за един малко по-щур маникюр. Върху телесна основа избираме ярки цветове за комбинация и смело с четка за зъби изрисуваме пръски - много модернистично и авангардно, нали?

За почистване на нокти

Ако пък си падате по тъмните или ярки лакове и често забравяте да си сложите основа, която да защити нокътната плочка от оцветяване, смесете малко сода и лимон и с четка за зъби лесно ще отстраните пигментацията.

четка за зъби
iStock/Getty Images

И още:

Индийска козметичка: Как да махнем лака от ноктите си с паста за зъби и лимон

Още една разлика между мъжете и жените: колко често сменят четката за зъби

Задава се краят на четката за зъби