В Instagram и други социални мрежи постоянно се въртят разни трикове за красота – някои от тях логични, други – доста странни.

Дали можем с белтък и салфетка да премахнем черните точки? Върши ли работа какаото за подчертаване на скулите? Как с малко гореща вода да изкараме последното количество коректор от тубичката и още – разбираме в новото видео от канала Natali's Beauty във Vbox7.com.

Маска с белтък срещу черни точки

В последно време маските за черни точки са изключително популярни навсякъде. Наред със специализираната козметика, се появиха и домашни рецепти за справяне с проблема. След най-често споделяните кратки клипчета в Instagram е да разбием един белтък, след което с четка да нанесем в проблемната зона. След това поставяме един слой от салфетка отгоре, нанасяме пак белтък и втори слой салфетка. Изчакваме да изсъхне и отлепяме. Дали се получава нещо – вижте във видеото горе.

Вазелин и измита четчица от спирала за меки устни

Друг разпространен трик е да използваме измита четка от изхабена спирала и вазелин, за да почистим мъртвите клетки по устните ни. Така те стават меки и сочни отново. Този трик наистина действа до някъде, но трябва да знаете – ако устните ви са много сухи и напукани, рискувате да ги разраните. А и само с натурален вазелин няма да бъдат и допълнително подхранени.

Най-странните и абсурдни трикове за красота (ВИДЕО)

Паста за зъби за по-обемни устни

И отново на вълна устни – на пазара се предлагат какви ли не продукти за по-сочни и обмени устни. Сред домашните трикове пък има 3 основни – да намажем усните си с лютива чушка, да втрием канела или да използваме паста за зъби, за да подпухнат леко. При опит с паста за зъби – един слой върху устните за 5-10 минути, има лек ефект заради ментола и изстудяващото действие на пастата, но той не е дълготраен.

Сапун за фиксатор на вежди

Един от особено интересните трикове е този, че със сапун и четка за вежди можем да се сдобием с перфектно фиксирани косъмчета. Първо трябва да навлажним четката, да я втрием в сапун, да срешим веждите и след това да поставим продукт. Този трик наистина действа и косъмчетата стоят на мястото си през целия ден.

Гъба за миене наместо бюти блендер
Хващаме гъба за миене на съдове, изрязваме парченце само от меката част, навлажняваме и – действа точно като бюти блендер. Истината обаче е, че е излишно да го правим. Една гъбичка, дори от по-обикновените, струва 1-2 лева най-много, с много по-голяма плътност и мека текстура е, няма да задере чувствителната кожа и няма да попие толкова много продукт.

Странните неща, които жените правят за красотата си

Разредена спирала с капки за очи

Ако в последния момент установите, че спиралата ви за мигли е засъхнала, на привършване и нямате план Б, има един безотказен трик да удължите живота на спиралата си. Вземете капки за очи и поставете няколко в опаковката. Разбъркайте добре с четката и оберете всички остатъци. Ще имате достатъчно спирала за поне още едно нанасяне.

Гореща вода коректор за последни капки продукт

И още един страхотен трик. Аз съм от момичетата, които обичат да използват козметиката до самия край. Никога не хвърлям полупразни опаковки, винаги изстисквам всичко до последната капчица. Включително коректора. А как става обирането на финалното количество – потопете опаковката в гореща вода за 30-40 секунди, за да се разтече целия продукт и хубаво оберете с четката. Ще се изненадате колко много количество е имало до края.

Какао за контуриране

Контуриране с какао, което да постави лека сянка върху скулите. Този трик оба не работи – какаото не стои особено естествено като цвят, освен това, колкото и фино смляно да е, пак се усеща леко по-грапаво върху кожата, застава на петна и е много трудно да се контролира количеството. Затова по-добре го комбинирайте с чаша топло мляко, а не с фон дьо тен.