Американците винят за проблемите си Господ
Американците винят за проблемите си Господ / снимка: morguefile.com

Времената със сигурност са тежки, за да бъдеш Бог. Хората днес вече вярват на учените, по-голямата част от които твърдят, че Господ не съществува. Науката пък вече откри как е била образувана Вселената и как хората са станали това, което представляват днес. Оказва се обаче, че въпреки това средностатистическият американец продължава да вини за несполуките си Бог, пишат американските медии.

Редица американски учени проведоха изследване на обществото мнение, според което американците днес все още считат за виновен за неуспехите си Бог. „Господ продължава да позволява децата в Третия свят да умират от глад и не спира да ни подлага на изпитания. Защо изобщо ни причинява всичко това?”, озадачават се голяма част от гражданите на САЩ, пише БГНЕС. „Открихме, че в цялата страна между 1/3 и 2/3 от хората признават, че често са ядосани на Бог, когото винят за проблемите си. Често Той се оказва обвинен и от болните от рак”, посочва психолог от университета Case Western Reserve. „Броят на тези хора е огромен”, коментира още той.

„Някои от американците мислят, че Господ може да греши и не смятат за проблем факта, че те често го обвиняват за несполуките си. Останалите пък считат Бог за перфектен, свещен и неспособен на грешки, но въпреки това също изливат яда си върху Него”, отбеляза още психологът.