За шимпанзетата в МВР
За шимпанзетата в МВР / netinfo

Всеки, който е видял наглата усмивка на Боян Петракиев в съдебната зала, няма как да не му се прииска да му извие врата. Търгувал с маймуни човекът, властта го обвинила, че заедно с други бандити източвал кредитни карти, хванали го в апартамента на дъщеря му с четири таблетки, за които се предполагало, че са екстази. И същият този Петракиев откровено се подиграваше и на полицията, и на съдебната система, подиграваше се на държавата, защото знаеше, че след минути ще е на свобода, подиграваше се, защото наистина търгува с “маймуни”?

Петракиев наистина има свои “маймуни” – те не са “горили”, а са “шимпанзета”, точно както ги нарече в съдебната зала. Всички си помислиха, че т.нар Барон се шегува, а той човекът си говореше самата истина. Все повече започвам да се убеждавам, че некадърността, и то платената некадърност и аматьорщина, е главната причина МВР да не може да се похвали с резултати в борбата с голямата мафия.

Значи можело 31-годишният Веско от Видин да влезе за 17 години в затвора за трафик на хероин, а толкова години си играем на “стражари и апаши” с Барона. Искам да видя служителят на МВР, който е решил Боян Петракиев да бъде арестуван в чуждо жилище, било то и на дъщеря му и намереното в това жилище да мине за негово. Дали случайно този служител на МВР не е заслужил много тежко наказание, защото и атомна бомба да бяха намерили полицаите, Боян Петракиев, или по-точно адвокатът му щеше да го измъкне с 200 лева гаранция.

А дали пък това е просто непрофесионализъм, аматьорщина, некадърност, недоглеждане, издънка... или нещо друго? Дали пък някоя “маймуна” в МВР не е решила арестът на Барона да стане именно по този начин, за да не може някое умно ченге да го свърши по умния начин. И колко плащат мафиотите за “некадърността” и на кого точно? За да могат обикновени “шимпанзета” да прецакват хиляди честни свои колеги и после институцията МВР да бъде оплювана? Не искам да бъда лош пророк, но сагата с Маргините май и тя отива към същия край. Просто защото дори и за първокурсник по право ще бъде детска игра да направи на пух и прах обвиненията към братята.

Все пак се надявам прокурорът да може да докаже как Маргините са организирали убийството на Доктора от ареста и да обясни как се случва така, че братята Маринови искали да убият Любен Гоцев, пък той човечецът всеки ден се припича на слънце без охрана в кварталната градинка и е още жив.

Всичко казано дотук е само и единствено заради странното впечатление, което определени действия на полицията създават понякога – като че ли са съмнително непрофесионални и услужливи към мафиотите. Всъщност май е най-добре МВР да започне борбата с големите бандити като поразчисти “шимпанзитата” в собствените си редици.